Hakkimda

Hacettepe Üniversitesi’nde İşletme okudum. 1997 yılında mezun olduktan hemen sonra bir bankada çalışmaya başladım. Sonraki 7 yıl boyunca değişik bankalarda ürün yönetimi ve ürün geliştirme bölümlerinde çalıştım. Çok sayıda projenin içinde yer aldım. Ama okumaya doymadığımı farkedip yeniden okula döndüm. Şu anda Anadolu Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. Aynı zamanda da pazarlama doktora programına devam ediyorum. Çok yakın bir tarihte de doktora tezimi yazmaya başlayacağım.

Bu sayfada ne yaptığıma gelince. Aslında ilginç bir hikayesi var blog yazmaya başlamamın. Ağızdan ağıza iletişim konusunu araştırırken blog diye bir şeylerden bahsedildiğini öğreniyorum. Bu kelimeyi hayatımda hiç duymadığım gibi bana bir şey de çağrıştırmıyor tabi o günlerde. Araştırmayı biraz derinleştirince görüyorum ki bu blog çılgınlığı tüm dünyayı sarmış ve fakat ben uyumuşum. Hatta blogların pazarlama, reklam ve halkla ilişkilerle çok büyük bir ilişkisi olduğunu da öğreniyorum. Bu araştırmalarım yayımlanan ilk makaleme (blogsfer.doc) dönüşüyor o tarihlerde. Bir yandan da içim içimi yiyor ve kendi kendime soruyorum; Ben de açsam mı acaba bir blog?, Becerebilir miyim?, Nasıl olur?, Ne yazarım?” diye. Bu düşüncelerle kıvranırken kendimi Blogger’ın içinde buluyorum ve açıveriyorum bir blog. Ama açana kadar bloguma bir isim de düşünmediğimi farkediyorum. İsim bulayım diye aranırken de bir anda “Blogistan” başlığını atıveriyorum. Sizin anlayacağınız sırf meraktan başlıyorum bu blog yazma işine.

2006 Haziranında Blogistan 1 yaşını doldurdu. Sırf meraktan başladığım blog yazarlığı bugün günlük işlerim arasına girdi. Her sabah maillerimden önce blogumu kontrol ediyorum. Tabi sonrasında da takip ettiğim diğer blogları. Yeni yazılar için sürekli konu arıyorum.

Pazarlamaya dair yeni şeyler öğrenmek beni her zaman heyecanlandırmıştır. Blogistan ise öğrendiğim yeni şeyleri ve heyecanlarımı diğer insanlarla paylaşmama bir araç oldu.

Umarım sizler de bu sayfaları okuduğunuzda benim heyecanlarımı paylaşırsınız.

Zeynep Özata

2 Comments

  • 1. Burak Eskinat  |  September 19, 2006 at 6:03 pm

    sitenizi ve ilgi alanlarınızı çok beğendim
    ben de hayatını event marketing&management yaparak kazanan bir pazarlama sevdalısı olarak deneyimsel pazarlama üzerine önereceğiniz kitap ya da makale olup olmadığını merak ediyorum
    selamlar,
    burak

  • 2. Mehmet Ergim İMAN  |  September 20, 2006 at 9:20 am

    Zeynep hanım çok güel bir site hazırlamışsınız, sizi tebrik ediyorum, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum…